سخنگوی سازمان غذا و دارو میگوید: اینکه مسئولان وزارت بهداشت اصرار دارند بانک مرکزی فهرست اسامی دریافتکنندگان ارز دولتی را اعلام کند به این دلیل است که ببینیم آیا واردکنندهها دقیقاً همان چیزی را که ما درخواست کردهایم وارد کردهاند یا خیر؟ و چنانچه مازاد بر ارز دولتی کالاهای پزشکی را به مراکز درمانی میفروشند شناسایی و برخورد شود.
کیانوش جهانپور در این باره توضیح میدهد: سازمان غذا و دارو تنها معرفی نامه تخصیص ارز به شرکتهای واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی میدهد اما تنها برخی از این شرکتها در سازمان توسعه و تجارت ثبت سفارش میکنند، سپس در بانک مرکزی مجوز تخصیص ارز داده میشود و بانکهای عامل گشایش اعتبار میکنند و بعد کالا وارد میشود. اسامی که در سازمان توسعه و تجارت ثبت سفارش دادهاند ممکن است با فهرست ما منطبق نباشد بنابراین ما از بانک مرکزی میخواهیم فهرست واردکنندگانی را که ارز دولتی گرفتهاند، منتشر کند تا مقایسه کنیم و ببینیم آیا این اقلام پزشکی همان اقلامی هستند که سازمان غذا و دارو معرفی کرده است یا خیر؟ از سوی دیگر برای اینکه کسی از فرصت استفاده نکند باید مشخص شود، واردکنندههایی که در سطح عرضه ملزومات پزشکی را با قیمت مازاد بر ارز دولتی به مراکز درمانی میفروشند ارز دولتی گرفتهاند یا ارز آزاد؟
او با اشاره به اینکه سیستم رگولاتوری دارو و تجهیزات پزشکی در سازمان غذا و دارو است میافزاید: با منتشر شدن فهرست از سوی بانک مرکزی میتوانیم شرکتهایی که ارز دولتی گرفتهاند ولی کالا را به قیمت مازاد بر ارز دولتی میفروشند، برخورد کنیم.
دکتر جهانپور این را هم به حرفهایش اضافه میکند که طبق مصوبات کمیسیون اقتصادی ویژه دولت و مصوبات حمایت بانک مرکزی در حوزه تأمین ارز مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی در سالجاری مشکل ارزی نخواهیم داشت. دولت وعده داده تا پایان مهر ماه 3.5 میلیارد دلار به واردکنندگان مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی ارز تخصیص داده شود البته در چند ماه گذشته بیش از یک و نیم میلیارد دلار از این رقم به برخی شرکتهای واردکننده تخصیص داده شده و فهرستی که اصرار داریم بانک مرکزی منتشر کند مربوط به اسامی این شرکتها است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز چالش عمده حوزه تأمین دارو و ملزومات پزشک را کمبود نقدینگی میداند که ناشی از مطالبات 400 روزه از سوی بیمهها است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو کمبود تجهیزات پزشکی را واقعی نمیداند و میگوید: ما قبول داریم تعدادی اقلام پزشکی در بازار کمیاب شده اما کمبودهایی که مطرح میشود عمدتاً بهدلیل کمبود نقدینگی و عدم توانایی خرید نقدی از سوی مراکز درمانی است با این حال باوجود همه تسهیلات انتظار داریم تا پایان مهر ماه واردات اقلام پزشکی را انجام دهیم تا اگر هم در تراکنش مالی مشکلی به وجود آمد بتوانیم برای یک سال و نیم آینده ذخیرهسازی انجام دهیم.
او علت عدم انتشار فهرست اسامی دریافتکنندگان ارز دولتی را ناشی از تحولات مدیریتی در بانک مرکزی عنوان میکند و میگوید: سیاست اعلام اسامی دریافتکنندگان ارز دولتی با تأخیر مواجه شده است؛اصرار وزیر بهداشت نیز به این دلیل است که مشخص شود کدام شرکتهای وارداتی ارز دولتی گرفتهاند تا در صورت تخلف و گرانفروشی با واردکنندگان کالاهای غیر پزشکی برخورد شود.ایران