رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان جنوبی در خصوص خطر ورود ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به استان هشدار داد.
قاسم عجم اظهارکرد: سرد شدن هوا و افزایش شانس انتقال ویروس، افزایش تعداد پرندگان مهاجر در زیستگاهها و تالابها و افزایش جوجه ریزیهای غیر مجاز و حمل و نقل غیر قانونی طیور از خارج استان علت هشدار در خصوص خطر ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.
وی ضمن اشاره به اینکه امسال در کل کشور حضور پرندگان مهاجر در زیستگاهها با تأخیر همراه بود، افزود: در هفتههای گذشته حضور این پرندگان پررنگتر شده و احتمال ورود ویروسهای آنفلوانزای فوق حاد دیگر غیر از تحت تیپ H5N8 نیز وجود دارد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی خراسان جنوبی کاهش محسوس تعداد کانونهای بیماری در کشور را امیدوارکننده دانست و ادامه داد: مرغداریهای استان چون تا این لحظه پاک بودهاند، به ویروس حساس هستند و به محض ورود ویروس تلفات سنگینی خواهند داد.
عجم در خصوص علت افزایش جوجه ریزیهای غیر مجاز گفت: علت این امر افزایش تقاضای بازار و بخصوص افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ است که باعث شده افراد با سرمایه اندک و عدم اطلاعات کافی در زمینه پرورش طیور نسبت به احداث واحدهای پرورش کوچک و غیرمجاز اقدام کنند و جوجه مورد نیاز خود را بطور غیر قانونی از استانهای درگیر بیماری تأمین کنند که این واحدها در زمان شیوع بیماری، ریسک انتشار و تلفات بیماری را به شدت افزایش میدهند.
وی از شهروندان درخواست کرد در صورت اطلاع از وجود واحد پرورش طیور فاقد پروانه، مراتب را در اسرع وقت به دامپزشکی شهرستان خود اعلام کنند تا برخورد قانونی و کنترلهای بهداشتی لازم صورت گیرد.
شیوع آنفلوآنزای پرندگان در همسایگی البرز
مدیرکل دامپزشکی البرز بر ضرورت تشدید اقدامات امنیت زیستی، بهداشتی و قرنطینهای در واحدهای پرورش مرغ استان تاکید کرد.
غلامرضا توکلی اظهار کرد: با توجه به بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در یک واحد مادر گوشتی در شهرستان نور و یک واحد طیور بومی در شهرستان بابل استان مازندران طی چند روز اخیر، به اطلاع تمامی پرورش دهندگان طیور اعم از طیور صنعتی و بومی میرساند که موارد ایمنی را برای جلوگیری از شیوع این بیماری در واحدهای خود رعایت کنند.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش بقا و انتقال آسان ویروس در هوای سرد و مرطوب، ضرورت تشدید اقدامات امنیت زیستی، بهداشتی و قرنطینهای در واحدهای طیور استان ضروری تر از قبل به نظر میرسد. بر این اساس کارکنان این واحدها باید نسبت به حذف ترددهای غیر ضروری توجه داشته باشند و هر گونه تلفات غیر عادی را گزارش دهند.
این مسئول توضیح داد: صاحبان این واحدها در صورت مشاهده کاهش مصرف معنیدار آب و دان در طیور و کاهش معنیدار تولید باید به نزدیکترین اداره دامپزشکی مراجعه کنند. پرورش دهندگان طیور بومی بویژه در استانهای شمالی از رها کردن و چرای آزاد طیور خودداری و پرندگان خود را محصور کنند.شفاآنلاین