طی مراسمی از داروی زایبرون (آبیراترون استات) تولید شرکت نانوفناوران دارویی الوند با حضور متخصصان و اعضای انجمن کلینیکال انکولوژی رونمایی شد.
نیما سپهری مدیرعامل شرکت نانوفناوران دارویی الوند در حاشیه این مراسم با اشاره به اینکه داروی زایبرون (آبیراترون استات) ژنریک داروی برند Zytiga شرکت آمریکایی جانسون&جانسون است، توضیح داد: شرکت نانوالوند حدود سه سال روی فرمولاسیون این دارو که در دنیا نیز داروی جدیدی محسوب میشود، کار کرد تا موفق به تولید و عرضه آن به بازار شد.
وی افزود: یکی از مزایای مهم این دارو فرم خوراکی آن است که برای بیماران مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته بسیار کمککننده است.
وی گفت: تمام تلاش شرکت نانوالوند این است که داروهای ضدسرطان را در سریعترین زمان ممکن تولید و وارد بازار کند بطوریکه در مورد داروی زایبرون نیز موفق شدیم حتی قبل از اینکه برند اصلی بهصورت رسمی وارد بازار ایران شود، این دارو را وارد بازار کنیم. حدود سه ماه است که زایبرون بهصورت وارد بازار ایران شده و قبل از آن داروی برند اصلی بهصورت فوریتی و غیررسمی وارد بازار ایران میشد.
مدیرعامل شرکت نانوفناوران دارویی الوند قیمت داروی زایبرون را حدود ۶۰ درصد قیمت داروی برند اصلی اعلام کرد و افزود: قیمت داروی زایبرون ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و قیمت داروی برند اصلی ۶ میلیون تومان است. ضمن اینکه این دارو بهدلیل جدید بودن آن هنوز تحت پوشش بیمه قرار ندارد و با توجه به شرایط اقتصادی کشور بیمه شدن آن نیاز به گذشت زمان است.
سپهری تعداد فراوردههای تولیدی در نانوالوند را هماکنون حدود ۲۰ فراورده اعلام کرد و گفت: ما برای صادرات زایبرون نیز برنامه داریم و قطعا در گام نخست کشورهای منطقه هدف صادراتی ما هستند. همانطور که موفق به صادرات داروی لنوما (لنالیدوماید) شدیم برای صادرات زایبرون هم برنامه داریم.
وی تاکید کرد: فعلا اولویت اصلی و وظیفه اخلاقی شرکت نانوالوند تامین دارو برای بیماران کشور است و صادرات در اولویت دوم ما قرار دارد.
او در پاسخ به این سوال که آیا نانوالوند داروی دیگری در حوزه درمان سرطان پروستات دارد یا خیر؟ توضیح داد: داروی تزریقی کابازی تکسل با برند کابوتکس که ژنریک داروی جوتانا سانوفی است نیز محصول دیگر نانوالوند در حوزه درمان سرطان پروستات است که البته چون هنوز برند اصلی وارد فهرست دارویی ایران نشده است، تامین آن توسط ما نیز سخت و پیچیده شده است. طبق قانون داروهای خارج از فهرست نمیتوانند در اختیار بیماران قرار بگیرند. ما نیز وقتی این دارو را تولید کردیم؟ پس از یک سال چون دارو خارج از فهرست بود به ما اعلام شد که نباید تولید آن را ادامه دهیم. پیش از آن به شرکتهای دانشبنیان مجوز داده شده بود تا داروهای خارج از فهرست دارویی کشور را برای تامین نیاز کشور تولید کنند اما این قانون هماکنون ملغی شده است و در نتیجه تامین داروی کابوتکس هم بسیار محدود و بدون توزیع گسترده است.
مدیرعامل شرکت نانوفناوران دارویی الوند همچنین در سخنرانی خود در مراسم رونمایی از داروی زایبرون (آبیراترون استات) توضیح داد: نانوالوند با پنج نفر کار خود را شروع کرد و حالا ۳۳۰ نفر نیرو دارد. موفقیت نانوالوند با حمایت و کمک پزشکان بدست آمده است. میانگین سنی نیروهای نانوالوند تنها ۲۹ سال است و جمعی از برترینهای دانشگاههای علوم پزشکی تهران و ایران در این شرکت مشغول کار هستند.
سپهری با بیان اینکه هدف نانوالوند تولید داروهای جدید ضدسرطان با کمترین فاصله از تولید داروی اصلی در ایران است، توضیح داد: امسال بهخاطر تحریم زندگی همه ما تحتالشعاع قرار گرفته است. تحریم روی کار ما در نانوالوند نیز تحت گذاشته است. برای تولید داروی زایبرون در زمینه تامین ماده اولیه دچار مشکل شدیم و بهسختی موفق شدیم شرکت تامینکننده اصلی ماده اولیه را قانع کنیم تا دستکم بهصورت غیرمستقیم با ما کار کند. اگر مشکلات مربوط به عدم انتقال ارز نیز برای ما دردسر ایجاد کرد اما هر کاری از دستمان برآمد انجام دادیم تا در نهایت موفق به تولید زایبرون و عرضه آن به بازار ایران شدیم.فانا