سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره مصوبه اخیر دیوان عدالت اداری درباره ممنوعیت لیزر درمانی توسط پزشکان عمومی اظهار کرد: وزارت بهداشت در دورههای مختلف بخشنامههایی دارد که مطابق صلاح و موازین جدی علمی برای ارائه خدمات مختلف بهداشتی و درمانی تصویب و ابلاغ میشود. وزارت بهداشت نقش تولیت و حکمران دارد که میخواهد حداکثر خیر عمومی و منافع برای مردم و ارائه کنندگان خدمت اتفاق بیفتد.
وی افزود: هر بخشنامهای که صادر میشود ممکن است در جهت منافع برخی و در تضاد با منافع برخی دیگر باشد. در نتیجه کسانی که این بخشنامهها در تضاد با منافع آنهاست، میگویند که وزارت بهداشت به دنبال منافع مادی است. اگر دارویی اضافه میشود، میگویند که حتما خودشان میخواهند دارو را وارد کنند. در این مواقع منادیان میشوند دلسوز و دیگران گویا هیچ کاری بلد نیستند.
حریرچی ادامه داد: قضات دیوان عدالت اداری بسیار با تجربه هستند. طی ماههای اخیر در مورد لیپوساکشن و لیزر درمانی و مراکز ترک اعتیاد حکم دیوان عدالت اداری صادر شد و در برخی موارد شکایتها به میزان صد در صد رای مخالف آورد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از بخشنامه قبلی در مورد لیزر درمانی شکایت شده بود که دیوان عدالت اداری این شکایت را وارد ندانست. جزییات بخشنامه هم توسط خود پزشکان باید انجام شود و هم از سازمان نظام پزشکی میخواهیم که نظارت را انجام بدهد. ما نیز در بازدیدهای دورهای اگر تخلفی مشاهده کنیم، برخورد لازم را انجام میدهیم.
حریرچی درباره دریافت ویزیت مجدد توسط برخی پزشکان صرفا برای دیدن جواب آزمایش بیمار اظهار کرد برخی مواقع اگر فقط نشان دادن نتیجه آزمایش و پروسه یک بار دیدن بیمار مطرح باشد، خود پزشکان دریافتی ندارند، اما اگر مداخلات و اقدامات درمانی و ارزیابی مجدد انجام شود، دریافت ویزیت مجدد اتفاق میافتد. البته در این زمینه گاهی تخلفاتی نیز وجود دارد. البته در این زمینه قانون صریحی وجود ندارد و باید بر اساس معیارهای اخلاقی اقدام کرد.
حریرچی به اخباری مبنی بر کمبودهای دارویی اشاره و بیان کرد: بعد از مشکلاتی که آمریکا به وجود آورد، اتفاقاتی در مورد کمبودهای دارویی شکل گرفت. طی ۴ هفته گذشته و بررسیهایی که انجام شده، شاهد کاهش ۱۵ درصدی اقلام کمبودی و بعد کاهش ۱۰ درصدی طی هفته دوم و سوم بودیم.فانا