رئیس یکی از بیمارستانهای دولتی آبادان نیز درباره مشکلات زنجیره تأمین ملزومات پزشکی میگوید: هنوز تأثیر نوسانات ارز در بیمارستان ما بحران ایجاد نکرده است چرا که پیش از سال 97 اقلام مورد نیازمان را خریداری کردهایم.
دکتر علیرضا آموزنده با بیان اینکه تراز منفی بیمارستانها قابل پیشبینی است، میافزاید: اگر دولت بموقع ارز در اختیار واردکنندگان قرار ندهد هر دو بخش خصوصی و عمومی متضرر خواهند شد و چه بسا ممکن است پرداختی از جیب مردم هم افزایش یابد.
دبیر انجمن جراحان کشور به مشکل دیگری هم اشاره میکند اینکه در شرایط فعلی بسیاری از بیمارستانها قدرت مالی تهیه ملزومات پزشکی با نرخهای جدید را ندارند از سوی دیگر مشکلاتی که واردکنندگان تجهیزات پزشکی در چند ماه آینده با آن مواجه میشود، این مشکل را دوچندان میکند.
دکتر کاظم عباسیون در این باره میگوید: عمده گرفتاری ما در تأمین تجهیزات پزشکی مربوط به تشکیلات درمانی بیماران سرطانی است. برای مثال ما تنها یک دستگاه سایبر نایف برای درمان سرطان مغز در کشور داریم که از کار افتاده و قابلیت تعمیر ندارد هیچ مرکز درمانی با این قیمت ارز استطاعت مالی برای تهیه این دستگاه را ندارد حتی اگر اجازه واردات بدهند.
قاسم آب خضر دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی درباره گران فروشی کالاهای پزشکی از سوی واردکنندگان میگوید: وزارت بهداشت تمام کالاهای پزشکی را قیمتگذاری کرده و گرانی ملزومات پزشکی غیر قابل قبول است مگر اینکه تأمین کالای پزشکی با ارز آزاد باشد که قضیهاش فرق میکند.
او میگوید: بحران خارجی و فساد اقتصادی شرایطی را به وجود آورده که واردکنندهها به فکر حفظ سرمایه و بقای خودشان باشند و همین عامل در توزیع کالا در مراکز درمانی اختلال ایجاد کرده است. علاوه بر این دولت با بحران ارزی روبه رو شده ولی وعده داده ارز دولتی به واردکنندگان تجهیزات پزشکی تخصیص پیدا خواهد کرد که قطعاً هم به وعدهاش عمل میکند ولی عمل به این وعده تأخیر دارد و نیاز است مدیران اقتصادی دولت بموقع دخالت کنند. برای اینکه نظام سلامت کشور ضربه نخورد باید مدیریت انقباضی را در تأمین کالا در نظر بگیرند همین کار از احتکار و عدم تحویل اقلام پزشکی جلوگیری میکند.ایران